вівторок, 25 жовтня 2022 02:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Залужний розповів Міллі про єдину українську "зброю масового ураження"

Залужний розповів Міллі про єдину українську "зброю масового ураження"
Залужний запевнив, що російська маячня про "брудну бомбу" - повна дезінформація. Фото: president.gov.ua

Україна має у своєму розпорядженні тільки одну "зброю масового ураження" - це сміливість, гордість і масове бажання армії перемогти російських окупантів і вигнати їх геть з України.

Російські заяви про те, що Україна нібито має "брудну бомбу" - це повна дезінформація, сказано в заяві головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за підсумками телефонної розмови з головою об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

"Мені все одно, які історії придумує Росія для того, щоб вбивати українців"- сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков та Остін обговорили ядерний шантаж РФ і нову військову допомогу

Залужний додав, що ЗСУ захищають свою землю і свої сім'ї, тоді як росіяни ведуть агресивну війну. У тому числі вони намагаються вести інформаційну війну, не маючи успіхів у війні реальній.

"Росіяни проводять сплановані інформаційні операції для введення в оману з приводу своїх реальних намірів, однак ці спроби зазнають невдачі - ми бачимо реальний стан справ і належним чином реагуємо"- резюмував він.

23 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу провів телефонні розмови з колегами з Франції, Туреччини, Британії та Сполучених Штатів Америки, під час яких розповів їм про нібито підготовку України до "провокації" з використанням якоїсь "брудної бомби".

Безумовно, Російська Федерація спробує використати повідомлення про те, що Україна нібито готується застосувати "брудну бомбу". У ГУР вважають, що РФ вкидає цю дезінформацію навмисно, заради певної мети.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запросив Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) направити місію в Україну, щоб спростувати вигадки Москви про нібито розробку "брудної бомби".

Зараз ви читаєте новину «Залужний розповів Міллі про єдину українську "зброю масового ураження"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі