вівторок, 15 березня 2022 19:45

"Закрийте небо. Просто зробіть це" - Зеленський звернувся до уряду і парламенту Канади

"Закрийте небо. Просто зробіть це" - Зеленський звернувся до уряду і парламенту Канади
"У відповідь ти чуєш, що хтось цього не хоче робити, адже дуже занепокоєні", - сказав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Над Україною треба закрити небо, щоб унеможливити бомбардування з боку російського ворога.

Про це сказав президент Володимир Зеленський перед урядом і парламентом Канади.

"Я хочу, щоб ви відчули, що це таке. Коли телефонуєш друзям і кажеш: закрийте небо, зупиніть обстріли. Не важливо яким варіантом, просто зробіть це. Зупиніть бомбардування. Скільки ще має впасти ракет на наші міста?

У відповідь ти чуєш, що хтось цього не хоче робити, адже дуже занепокоєні.

Але ж дайте тоді нам літаки, говоримо ми нашим партнерам. А у відповідь: ось-ось, вже скоро, трішки потерпіть. Але дуже-дуже всі занепокоєні. Кажуть про ескалацію, хоча куди вже більше", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розширили санкції проти Росії та Білорусі - у список потрапили Лукашенко з дружиною

Канада є надійним партнером України, водночас заявив президент.

"Ви прийшли нам на допомогу відразу, коли ми цього попросили. Ви надаєте нам зброю, іншу підтримку. Ви ввели санкції проти Росії, проте ми бачимо, що війна на жаль продовжується.

Це означає, що треба робити значно більше для миру. Щоб захистити Україну, Європу від цього тотального зла, яке знищує все - меморіали, церкви, школи, лікарні, житлові квартали. Вони вбили 97 дітей.

Ми просимо реальної підтримки, яка допоможе нам вистояти і захистити наше життя, життя всього світу", - сказав Зеленський.

Старі гарантії безпеки вже не працюють. Російське вторгнення в Україну зруйнувало абсолютно все, на чому трималася безпека в регіоні, сказав Зеленський сьогодні перед лідерами країн-учасниць Об'єднаних експедиційних сил.

Зараз ви читаєте новину «"Закрийте небо. Просто зробіть це" - Зеленський звернувся до уряду і парламенту Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі