середа, 08 червня 2022 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

За спиною в України ніхто ні про що не домовлятиметься - Кулеба

За спиною в України ніхто ні про що не домовлятиметься - Кулеба
Міністр МЗС України Дмитро Кулеба каже, що сильного тиску на Київ із Заходу немає. Фото: eastnews.ua

Захід ні про що не домовлятиметься з Росією за спиною в України.

У західних ЗМІ часто з'являються новини про розробку "мирних планів для України", каже міністр МЗС України Дмитро Кулеба, передає РБК-Україна.

"Будь-які домовленості, які не враховують наших інтересів, будуть відкинуті нами. Тому тиску ми не відчуваємо, але ситуація залишається контрольованою, і ніхто за нашими спинами ні про що домовитися не зможе", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині оцінили ймовірність створення "зернового коридору" в Чорному морі

Українська влада бачить, що у західних країнах є спроби запустити дискусію про те, скільки часу потрібно підтримувати Україну, як довго ми зможемо триматися й таке інше. Поки що Київ відбиває ці спроби.

"Поки що це такий легкий бриз, це не штормовий вітер, який зносить на своєму шляху. Цей легкий бриз, який долітає до нас, ми легко від цього відмахуємось. Це нормально, що таке відбувається, я прошу всіх сильно не панікувати, не реагувати занадто емоційно на подібні думки, які запускаються через експертів різних і публічні заяви. Люди пробують ґрунт, ми їм чітко на це відповідаємо", - сказав Кулеба.

Президент України Володимир Зеленський готовий особисто зустрітися для переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним.

Зокрема, без прокремлівських посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів, заявив глава держави під час інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1.

Зараз ви читаєте новину «За спиною в України ніхто ні про що не домовлятиметься - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі