неділя, 20 листопада 2011 17:04

Спецтема: Війна у Лівії

За лівійськими законами, сина Каддафі засудять до смертної кари

За лівійськими законами, сина Каддафі засудять до смертної кари

Сина поваленого лівійського лідера Муаммара Каддафі Сеіф аль-Ісламу Каддафі будуть судити на лівійській території і не стануть видавати Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Про це повідомив Махмуд Шаммам.

За словами співрозмовника Associated Press, "буде справедливим" судити аль-Ісламу в Лівії, "де він скоїв злочини проти лівійського народу".

Шаммам додав, що Перехідна національна рада (ПНС) Лівії обговорить рішення судити сина Каддафі на території цієї країни з головним прокурором МКС Луісом Морено-Окампо, який повинен прибути до Лівії 21 листопада.

Раніше представники США, Франції і Великобританії закликали нову владу Лівії співпрацювати з МКС під час процесу над аль-Ісламом.

Як відомо, Аль-Іслам, який напередодні був заарештований біля кордону з Нігером і доставлений в лівійський місто Зінтан, звинувачується в злочинах проти людства. Зокрема, звинувачення вважає, що він віддавав накази про розстріли мирних демонстрантів під час повстання, а також причетний до вербування і переправлення до Лівії іноземних найманців.

За ці злочини аль-Іслам може бути засуджений лівійським судом до смертної кари. Якби його судили в МУС, який також раніше висунув заочні звинувачення на адресу сина Каддафі, йому б смертна кара не загрожувала.

Зараз ви читаєте новину «За лівійськими законами, сина Каддафі засудять до смертної кари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі