четвер, 21 травня 2009 17:36

За хабарництво тепер садитимуть довічно

За хабарництво тепер садитимуть довічно
Парламент збільшив покарання за хабарництво аж до довічного ув"язнення.

Верховна Рада прийняла в цілому закон N3428 "Про внесення змін до деяких законів України (щодо протидії хабарництву)". За відповідне рішення проголосували 364 депутати з 431 зареєстрованого в залі.

Законом, зокрема, за отримання хабара в надзвичайно великому розмірі встановлюється покарання:

- у загальному випадку - позбавлення волі строком до п"ятнадцяти років;

- для осіб, що займають відповідальне або особливо відповідальне становище, окрім суддів, прокурорів, слідчих, - позбавлення волі на строк до п"ятнадцяти років з позбавленням права посідати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років і з конфіскацією майна;

- для суддів, прокурорів, слідчих - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в першому читанні парламент прийняв цей закон 17 лютого ц.р. Тоді за нього віддали свої голоси 372 народних депутата.

Надзвичайно великий розмір хабара встановлений законом на рівні 4 тис. і більш разів перевищуючим неоподатковуваний мінімум доходів громадян (68 тис. грн).

Автором документу є народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко. Раніше він аргументував необхідність швидкого ухвалення закону тим, що "хабарництво і корупція в державі набули вкрай небезпечних масштабів і вже стали реальною загрозою національній безпеці України", повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «За хабарництво тепер садитимуть довічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі