понеділок, 17 травня 2010 11:55

З Парубія і Гримчака можуть зняти депутатську недоторканність

З Парубія і Гримчака можуть зняти депутатську недоторканність

Спікер парламенту Володимир Литвин направив до регламентного комітету подання до Генпрокуратури щодо притягнення до кримінально відповідальності Андрія Парубія та Юрія Гримчака.

Про це спікер повідомив сьогодні на Погоджувальній раді. Литвин зазначив, що має намір зустрітися з Парубієм і Гримчаком на цьому тижні для обговорення ситуації.

"Я звертаюся до колег з усіх фракцій з проханням не поширювати пліток. Давайте не шукати приводів для зборів", - звернувся до нардепів голова ВР.

Він повідомив, що завтра під час перерви у роботі парламенту лідери фракцій обговорять питання зняття недоторканності з Парубія та Гримчака.

"Сподіваюся і розраховую, що ми знайдемо правильне рішення", -додав Литвин.

У свою чергу "нунсівець" Генадій Москаль, який представляє інтереси Гримчака зазначив, що подання ГПУ вже оскаржене у суді. " Ми йдемо правовим шляхом. Ми подали до суду", - сказав він.

У свою чергу спікер Литвин сказав, що на розгляд цього питання у ВР згідно регламенту відводиться 5 днів.

"Ніхто нікого в шию не гонить. Ніхто не ставить питання про негайно і сьогодні. Я тут не бачу підстав для протистоянь", - підкреслив спікер.

Після цього між Литвином і Москалем сталася невелика словесна перепалка. Зокрема, спікер зазначив, що у парламенті не повинні повторитися події 27 квітня. Він також поцікавився хто давав вказівки чинити те, що відбулося, на що Москаль відповів: "Не я!".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «З Парубія і Гримчака можуть зняти депутатську недоторканність ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі