середа, 02 квітня 2014 19:03

З Криму виведено вже більше 2 тис військових - Пашинський

З Криму виведено вже більше 2 тис військових - Пашинський
Фото: gazetavv.com

З Криму в даний час виведено вже понад 2000 військовослужбовців МВС та Міноборони, заявляє виконуючий обов'язки голови адміністрації президента України Сергій Пашинський.

"З Нацгвардії (Внутрішні війська МВС України - Gazeta.ua) це 890 військовослужбовців та членів їх сімей. За Міноборони - 1200 військовослужбовців та членів їх сімей", - розповів Пашинський на брифінгу в середу.

Він зазначив, що процес "йде щохвилини", над цим працює штаб, створений при Кабінеті міністрів. "Я вас запевняю, що всі військовослужбовці, члени їх сімей, що всі держслужбовці, у відповідності з указом будуть виведені", - запевнив в.о. голови адміністрації президента.

Що стосується їх подальшого працевлаштування, то вони будуть інтегровані в існуючу систему оборони України, додав Пашинський.

Він також розповів, що процес виведення військової техніки, в тому числі кораблів, з Криму вже розпочато, але проходить дуже важко. "Процес надзвичайно важкий. На сьогоднішній день кілька ешелонів з технікою вже на території України. Цей процес буде продовжуватися", - сказав в.о. голови адміністрації президента.

У свою чергу, секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій повідомив, що нині робиться все, щоб вирішити фінансові проблеми військовослужбовців, які залишають Крим. "Станом на сьогодні, як повідомили представники генштабу, питання матеріального забезпечення наших військовослужбовців у Криму вирішені", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

Парубій зазначив, що коли були особливо складні моменти з фінансуванням військових в Криму, їм передавали з Генштабу готівкові грошові кошти.

Як повідомлялося, рахунки Державного казначейства України на території Автономної Республіки Крим були заблоковані 17 березня.

Зараз ви читаєте новину «З Криму виведено вже більше 2 тис військових - Пашинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі