четвер, 10 жовтня 2024 20:54

У США оприлюднять таємниці Трампа. Уже стало відомо про його таємні зв'язки із Путіним

У США оприлюднять таємниці Трампа. Уже стало відомо про його таємні зв'язки із Путіним
Дональд Трамп оприлюднені дані називає брехнею. Фото: eastnews.ua

Поки штат Флорида оговтується після перших ударів "Мілтона", Білий дім намагається втихомирити ураган політичний. Скандал здійняли уривки з книги редактора The Washington Post Боба Вудворта.

Книга має бути презентована наступного тижня, однак дещо із неї стало відомо зараз. Автор стверджує, що Дональд Трамп після відставки з посади президента США у 2020 році сім разів спілкувався з Путіним і навіть передавав йому дефіцитні тести на Ковід-19.

Примара Ніксона

Боб Вудворт відомий у США тим, що у 1974 році разом з Карлом Бернстайном розслідував Вотергейтський скандал, котрий призвів до відставки президента Річарда Ніксона. Тому ці та інші твердження викликали резонанс по обидва боки океану.

Так, коментуючи таємні телефонні розмови Трампа з Путіним, Камала Гарріс заявила: "Він захоплюється сильними людьми, а вони ним грають. Американці шукали ці тести, гинули сотні, а він відправляв ці тести кривавому диктатору".

Цікаво зреагували у Росії - речник Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що Трамп відправдяв тести Путіну "для особистого використання". Натомість категорично спростував телефоні розмови між ними.

Трамп гірший за Ніксона, оскільки імпульсивний, - робить висновок Вудворт.

У Трампа оголосили Вудворта "божевільним", книга якого має бути у кошику для сміття, а його "одкровення" суцільною маячнею.

Дахи знесло

Уаган "Мільтон", котрому надали 5 категорію небезпеки, виявився слабкішим. Потужність урагану коливається від 3 до 4 балів, але кілька мільйонів мешканців мусять таки долати наслідками буревію. Є загиблі, а постраждалі нарікають на погану роботу екстрених служб, евакуйовані - на умови розміщення, всі разом - на логістику.

"Мілтон" і вибори

Хоча, як відзначають американські ЗМІ, "Мілтону" далеко до горезвісного урагану "Катріна", Білий дім і кандидати у президенти розгорнули справжню словесну баталію навколо нього.

Тон задав Джо Байден, котрий напередодні закликав флоридців обирати між життям (евакуацією) і смертю. Згодом і він, і Камала Гарріс взяли участь у брифінгу Національної метеослужби США і поставили свої запитання. Гарріс окремо зосередилася на роботі місцевої влади, котру хвалила і разом з тим критикувала Дональда Трампа за те що той ввів у оману флоридців.

Трампісти також твердили, що таємні сили контролюють погоду і насилають урагани.

Трамп та його симпатики стверджували, що уряд США не надає фінансової допомоги постраждалим, бо перенаправив понад $1 млрд доларів з відповідного фонду на мігрантів. І пропонували перейменувати Флориду на Україну, мовляв, так допомога дійде швидше. Також розповсюджували інформацію про нібито максимальну допомогу у $ 750 тим, хто втратив житло. Трампісти також твердили, що таємні сили контролюють погоду і насилають урагани.

Інформаційний удар був настільки потужний, що довелося також і Байдену у прямому ефірі під час брифінгу синоптиків спростовувати це.

Після бурі

Згуртовані зусилля Гарріс і Байдена дали плоди - обидві партії подякували Білому дому за протидію і подолання наслідків буревію.

Урядові структури, громадські об'єднання почали широку кампанію по спростуванню того, що стверджували трампісти.

Дональд Трамп і його соратники продовжили "накручувати" американців страхами і чутками

З поясненнями і закликами не вестися на дезінформацію виступили Червоний хрест, місцеві агенції з протидії екстремальним ситуаціям, інші установи.

Натомість Дональд Трамп і його соратники продовжили "накручувати" американців страхами і чутками.

Хто "рулив" виборами

Дональда Трампа можна зрозуміти - у книзі Вудворта піднімається чутлива для нього історія про втручання у вибори 2016 року через скандал зі службовою перепискою на особисту пошту Хілларі Клінтон. Цитуючи сенатора-республіканця Ліндсі Грема, автор книги стверджує: в оточенні експрезидента панує культ його особистості, "як у Північній Кореї". Цікаво, що Грем стверджує у книзі, нібито принц-спадкоємець Саудівської Аравії мав телефон для прямого зв'язку з Трампом. Щоправда, у принца нібито був і такий же телефон для зв'язку з радником Байдена з нацбезпеки Джейком Салліваном.

Утім, від Вудворта дісталося й Байдену. У книзі йдеться про те, що він ще навесні нецензурно висловився на адресу прем'єра Ізраїлю, оскільки той погрожував убити всіх лідерів ХАМАСу. Причому на початку року до Нетаньягу їздив неназваний Вудвортом радник Трампа.

Натомість президент США допустив призупинення постачання зброї, а також запідозрив Нетаньягу у гальмуванні з угодою про припинення вогню, щоби вплинути на президентські вибори. "У них щирі, чесні і прямі відносини, коментарів до конкретних історій не маю, - так зреагувала представниця Білого дому на історію про лайку на адресу Нетаньяху. - Наша підтримка Ізраїлю непорушна". А сам Джо Байден, як стверджують у його адміністрації, пів години говорив з Нетаньягу.

Не вельми схвально Байден відгукувався про Барака Обаму, в якого був віце-президентом. Реагуючи на бездіяльність Обами у відповідь на анексію Криму, Байден нібито спересердя заявив, "США нічого не зробили, Обама ніколи не сприймав Путіна всерйоз".

Ще один шторм

Своєрідною відповіддю Вудворту є книга мемуарів дружини Трампа Меланії Трамп, котра вже вийшла друком й особливого резонансу не здобула. Супутниця Дональда нарікає на нападки, розповідає, що ЗМІ багато перекручують і люди не знають, яким насправді є політик.

Мелані робить важливу заяву "між рядків" - виступає за легалізацію абортів і за право жінок на самовизначення. Цікавим є сюжет книги, де Мелані стверджує, що йшла на побачення з іншим чоловіком, коли вперше познайомилася з Дональдом. Знайшлося місце у мемуарах і політичній заяві: дружина Дональда вважає, що його врятували від кулі Вищі Сили, і визначає поточний момент у США як переломний для нації. Або ненависть і конфлікти, або любов і єдність, таку формулу вибору вона виводить.

Зараз ви читаєте новину «У США оприлюднять таємниці Трампа. Уже стало відомо про його таємні зв'язки із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі