четвер, 10 жовтня 2024 21:21

Україна не піде на поступки: МЗС опублікувало заяву

Україна не піде на поступки: МЗС опублікувало заяву
У МЗС повідомили про підготовку до нового Саміту миру. Фото: pixabay.com

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна не буде робити поступок Росії щодо територіальної цілісності і суверенітету.

Там назвали неправдивими твердження ЗМІ про готовність влади до таких поступок.

"Подібні твердження лише сприймаються агресором як ознака слабкості, дають йому невиправдану надію на успіх агресії та дієвість його ультиматумів і шантажу", - кажуть у МЗС.

У заяви вказали, що лише Формула миру є шляхом до відновлення всеосяжного, справедливого та сталого миру. Вона вимагає повного відновлення територіальної цілісності України.

Зараз триває підготовка до другого Саміту миру. Вже відбулися тематичні зустрічі за пунктами Формули миру щодо енергетичної та продовольчої безпеки й відновлення справедливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС кажуть, що Сибіга не обговорював територіальні компроміси

"Невдовзі плануються заходи з інших пунктів цієї ініціативи. Наразі всі конструктивні мирні зусилля спрямовані саме на ефективну імплементацію Формули миру. При цьому варто окремо підкреслити, що План перемоги, представлений президентом України Володимиром Зеленським партнерам України, є не заміною Формули, а практичним інструментом для її впровадження", - йдеться у заяві.

Україна не прийме жодних ініціатив, які порушують міжнародне право і Статут ООН.

"Закликаємо всі держави та міжнародні організації, всіх лідерів, політиків і громадських діячів, які поважають Статут ООН, міжнародне право та цінність людського життя, обʼєднати зусилля задля відновлення реального сталого та справедливого миру, а не підживлення ілюзій і апетитів агресора", - підсумували у МЗС.

Про підхід міністра МЗС Андрія Сибіги Financial Times писав з посиланням на анонімних європейських дипломатів, які брали участь у Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку минулого тижня.

Він нібито прагматичніший у питанні обговорення "компромісів" з Росією із західними колегами ніж його попередник Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Україна не піде на поступки: МЗС опублікувало заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі