пʼятниця, 03 грудня 2010 14:58

Wikileaks готується оприлюднити компромат на Януковича?

Wikileaks готується оприлюднити компромат на Януковича?

Витік даних про листування між посольствами США і Держдепартаментом може зкомпрометувати президента Віктора Януковича.

Про це заявив народний депутат Тарас Чорновіл, коментуючи публікацію документів на сайті Wikileaks.

"Можуть з'явиться матеріали, які компрометують Януковича. Особливо щодо 2006 року, коли йшли переговори за участю американських дипломатів і представників Держдепу про внесення Віктором Ющенком кандидатури Януковича кандидатом на посаду прем'єра", - підкреслив нардеп.

"Багато хто з українських політиків далі кілька разів подумає, перш ніж вступати в якісь відносини з США", - додав депутат.

Крім того, за словами нардепа, внаслідок розкриття документів скандального ресурсу, громадськість може дізнатися про план повалення екс-президента Віктора Ющенка

"Можуть з'явитися документи про те, як у вересні 2005 року дехто бігав у посольство США з проханням підтримати варіант перевороту і усунення Ющенка", - підкреслив Чорновіл.

На думку нардепа, можуть також "спливти документи, які не в найкращому світлі покажуть команду Віктора Ющенка, тому що будуть матеріали періоду "помаранчевої революції" - до і після неї".

Чорновіл зазначив, що "уже з'являються документи, які б'ють по Юлії Тимошенко, по зв'язкам з Могилевичем".

"Буде, мені здається, ще більше документів", - додав депутат.

Відповідаючи на питання, чи не наговорив він сам зайвого в період роботи колишнього посла США, Чорновіл сказав: "Я собі відразу задав це питання, коли почув про витік".

"Я не так часто зустрічався з американськими послами, тому що я більше зустрічався з європейськими дипломатами і послами з Азії. Це були загальні розмови про ситуацію в Україні", - додав депутат.

Нагадаємо, що сайт Wikileaks оприлюднив низку документів які стосуються України. Зокрема, як випливає з документів співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ був другом екс-президента Віктора Ющенка, а сам швейцарський трейдер пов'язаний з кримінальним авторитетом Семеном Могилевичем. В той же час адвокати останнього категорично заперечують, що їхній підзахисний брав участь у газовому бізнесі.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Wikileaks готується оприлюднити компромат на Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі