четвер, 27 липня 2023 14:24

"Втратили зв'язок з реальністю": депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України

"Втратили зв'язок з реальністю": депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України
Законодавство, яке регулює відрядження, доопрацюють. Фото: dpsu.gov.ua

Після низки скандалів із "відрядженнями" народних депутатів на люксові курорти влада заблокувала нардепам і чиновникам виїзд за кордон.

Законодавство, яке регулює відрядження, доопрацюють. Про це з посиланням на співрозмовника в Офісі президента повідомила "Українська правда".

"Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратили зв'язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі", – сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп-"слуга" гріється у Болгарії під час війни і катається на Mercedes за 7 млн грн

Зі слів джерела в ОП, виїзд заблокували, "щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються".

"Зараз буде доопрацьовано постанову, яка регулює ці відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж", – повідомив співрозмовник.

"Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати", – також розповіли.

Напередодні з'явилася непідтверджена інформація, що "на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд всіх чиновників та депутатів за кордон", – пише ЗМІ.

Цього тижня ЗМІ повідомили, що народний депутат із фракції "Слуга народу" Юрій Арістов був у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах.

Після скандальної публікації нардеп написав заяву про складання депутатських повноважень. А сьогодні Верховна Рада підтримала припинення повноважень Арістова.

Зараз ви читаєте новину «"Втратили зв'язок з реальністю": депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі