пʼятниця, 23 лютого 2024 16:33

Втрати України, Трамп та повернення біженців - про що Зеленський сказав в інтерв'ю

Втрати України, Трамп та повернення біженців - про що Зеленський сказав в інтерв'ю
Володимир Зеленський запросив Джо Байдена і Дональда Трампа на передову. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена та ймовірного кандидата від республіканців Дональда Трампа на передову в Україну.

Він сказав про це в інтерв'ю головному політичному ведучому FOX News та редактору програми "Спеціальний репортаж" Брету Баєру. Розмова відбулася недалеко від лінії фронту на Харківському напрямку.

"Для мене це дуже важливо. Сполученим Штатам потрібно бачити іншу війну тут, ближче до лінії фронту", - наголосив Зеленський.

Він відповів на заяву Трампа про те, що той може завершити війну за 24 год. Зеленський сказав, що Трамп не зможе розв'язати цю проблему лише з ним і запропонував провести зустріч на передовій, де все йому пояснить.

"Можливо, він має якісь ідеї. Я не знаю. Він побачить, що відбувається, і після цього, я думаю, змінить свою думку. Ми всі зрозуміли, що в цій війні немає двох сторін: є тільки один ворог, і це позиція Путіна", - додав президент.

Зеленський вірить, що росіяни можуть повалити Путіна і досягти змін. Але це важке завдання, бо Путін боїться лише сильних і не приймає ніякої слабкості.

"Його позиції будуть слабшими, якщо за все більших і більших жертвах люди в Росії побачать це і будуть проти війни. Ця хвиля - те, що нам потрібно", - зазначив він.

Путін - ненадійна людина. Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц отримали гарантії від нього, що Росія не окупуватиме Україну. Оточення Путіна каже, що той не має наміру зупинятися, "поки не досягне своєї мети".

Зеленського спитали про втрати Україні у війні. Він туманно відповів про десятки тисяч. Але втрати РФ більші.

"Росія втрачає п'ять солдатів на кожного вбитого українського солдата", - пояснив Зеленський.

Президент переконаний, що світ боїться змін у Росії та втрати влади Путіним.

"Світ не готовий до того, що Путін може втратити свою владу. Світ боїться змін у Російській Федерації. І Сполучені Штати, і європейські країни, і Глобальний Південь можуть обирати. Путін перетнув усі червоні лінії. Він неадекватна людина, він є загрозою для всього світу, оскільки він намагатиметься знищити НАТО. І коли світ це зрозуміє, тоді все - у цей момент війна закінчиться", - сказав він.

Зеленський подякував за все, що зробив Байден та Конгрес. А також звернувся до американських законодавців.

"Якщо вони хочуть бути дуже прагматичними, підтримка, про яку ми просимо зараз, - це менша ціна, ніж вона буде в майбутньому. Вони платитимуть набагато більше, набагато більше. Ми просто хочемо вижити. У нас немає альтернативи. Я думаю, вони розуміють, що ми просто намагаємося врятувати наші будинки з дітьми. Просто скажіть, що якщо ви думаєте, що ми боремося за спільні цінності, давайте підтримаємо, давайте будемо єдиними", - сказав він.

Зараз першочерговим завданням на фронті є оборона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден "збирається віддати Україну" Путіну - Трамп зробив скандальну заяву

"Продовжуватимемо нашу успішну історію в Чорному морі. Я не глибоко вдаватимуся в деталі, але ми готуємо деякі сюрпризи для Росії. Це дуже важливо. Південь важливий. Захист сходу, де в них понад 200 тисяч солдатів, теж дуже важливий. Звичайно, ми готуватимемо новий контрнаступ, нові операції. Звичайно, я не кажу, що ми просто стоятимемо. Це залежить від багатьох речей", - зазначив Зеленський.

У відповідь на питання про корупцію президент сказав, що "все чисто". Українці дотримувалися реформ, які потребує Європейський союз. Але під час війни важко запроваджувати нові "складні антикорупційні реформи".

Президент наголосив, що якщо українці повернуться з-за кордону, економіка зросте.

"Багато робочих місць, багато податків, я маю на увазі, що потрібно бути сильнішими і, звичайно ж, підштовхувати їх якнайсильніше, підштовхувати їх. І в цій позиції, у сильній позиції ми знайшли один дуже важливий дипломатичний маршрут. Це документ", - додав він.

Між чинним президентом Джо Байденом і його потенційним суперником на виборах Дональдом Трампом скоротився розрив, свідчать результати опитувань.

Проте майже 60% американців вважають, що обидва кандидати на президентське крісло - занадто старі. На цей час Трампа підтримують 37% респондентів, а Байдена - 34%.

Зараз ви читаєте новину «Втрати України, Трамп та повернення біженців - про що Зеленський сказав в інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі