середа, 13 грудня 2023 11:20

Вступ України в НАТО: Байден потролив Путіна

Вступ України в НАТО: Байден потролив Путіна
Президент США не має сумнівів про майбутнє України в НАТО. Фото: president.gov.ua

Для вступу в НАТО Україні потрібно просуватися крок за кроком.

Президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським підтвердив, що Україна в майбутньому стане членом Альянсу, коли для цього будуть виконані певні умови. Він також пожартував над російським диктатором Володимиром Путіним, згадавши нещодавнє приєднання до НАТО Фінляндії.

"Я дуже пишаюся потужним об'єднанням, яким є НАТО. Путін казав про "фінляндизацію" (політику нерозширення НАТО, аби не провокувати Росію), а тепер у нього "НАТОвізація" Фінляндії (йдеться про нову спільну військову взаємодію з іншими членами Альянсу - Gazeta.ua)", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни за рік не окупували жодного українського села - президент

Президент США не має сумнівів про майбутнє України в НАТО, коли умови вступу будуть дотримані.

"Наразі ми маємо переконатися, що українці переможуть у війні. Як ви знаєте, ми запустили спільну програму допомоги разом із президентом Зеленським та лідерами G7 у Вільнюсі, визначаючи довгострокові зобов'язання щодо підтримки української оборони. Ми також провели конференцію індустрій оборонної сфери минулого тижня у Вашингтоні, щоб виконати це критичне завдання. Тож, просуватимемося крок за кроком", - підкреслив він.

Україна досягла серйозних успіхів на полі бою, зокрема знищила ядро російських найманців приватної військової компанії "Вагнер", добилася переможних позицій у Чорному морі та не зупинятиметься на цьому.

Україна продовжуватиме знищувати ворогів, заявив у Сполучених Штатах Америки президент Зеленський під час спільної пресконференції з американським лідером у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в НАТО: Байден потролив Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі