середа, 13 грудня 2023 09:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни за рік не окупували жодного українського села - президент

Росіяни за рік не окупували жодного українського села - президент
Україна має лише одного ворога - російського диктатора Володимира Путіна. Фото: president.gov.ua

Росія упродовж року в ході повномасштабного вторгнення не змогла окупувати жодного нового українського села.

Натомість Україна вже звільнила 50% захоплених територій, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

"Вважаю, нам це було дуже важко зробити, але найголовніше треба зрозуміти, що Росія не окупувала жодного села, жодного українського села протягом цього року", - сказав він.

Україна має лише одного ворога - російського диктатора Володимира Путіна, наголосив Зеленський. Тому дуже важливо продовжувати підтримувати Київ і не гаяти часу в цьому питанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський після розмови з Байденом назвав цілі України на 2024 рік

"У нас є лише один ворог: це Путін, і все. Ми дійсно захищаємо демократію, ми дійсно захищаємо свободу. Дуже важливо не втрачати час, і дуже важливо підтримувати Україну. Ми показали справжній успіх у Чорному морі: це дійсно була дуже складна операція. Ми зараз створили зерновий коридор. Росія не має впливу на нього. Ми знищили більшу частину російського флоту, який знаходився в наших водах і поблизу нашого тимчасово окупованого Криму. Це величезний результат", - додав глава держави.

Україна досягла серйозних успіхів на полі бою, зокрема знищила ядро російських найманців приватної військової компанії "Вагнер", добилася переможних позицій у Чорному морі та не зупинятиметься на цьому.

Україна продовжуватиме знищувати ворогів, заявив у Сполучених Штатах Америки президент Зеленський під час спільної пресконференції з американським лідером Джо Байденом у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни за рік не окупували жодного українського села - президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі