середа, 17 січня 2024 09:17

Вступ України в НАТО можна запустити ще до закінчення війни - Дуда

Вступ України в НАТО можна запустити ще до закінчення війни - Дуда
Президент Польщі розповів, як можна "запустити" вступ України в НАТО. Фото: president.gov.ua

Вступ України в НАТО до завершення війни з Росією не можливий.

Водночас можна розпочати процедуру вступу навіть на етапі протистояння агресору, переконаний президент Польщі Анджей Дуда. Про це він заявив під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Давосі, повідомляє "Європейська правда".

"Під час війни це неможливо, але я вважаю, що Україна має отримати запрошення у НАТО. Це запустить процес обговорення цього питання у національних парламентах країн-членів Альянсу. Такий процес міг би тривати, що дуже важливо для морального духу захисників України", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін створює умови для агресії проти країн Балтії

Майбутнє членство України дуже важливе для міці всього НАТО і безпеки Польщі, додав Дуда.

"Україна повинна прагнути до повноправного членства в НАТО", - зазначив він.

Президенти Польщі та України зустрілися у швейцарському Давосі на полях Всесвітнього економічного форуму. Серед іншого, йшлося про майбутній візит нового прем'єра Польщі Дональда Туска до Києва. Він може відбутися найближчими днями.

Естонія підготувала план військової стратегії для країн Заходу, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки. Головною умовою є консолідація усіх країн.

Зараз ви читаєте новину «Вступ України в НАТО можна запустити ще до закінчення війни - Дуда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі