четвер, 20 липня 2023 22:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Всі бюджетні кошти на оборону і замінити Ткаченка: Зеленський відповів на скандали в держзакупівлях

Всі бюджетні кошти на оборону і замінити Ткаченка: Зеленський відповів на скандали в держзакупівлях
Президент України Володимир Зеленський відреагував на скандали в сфері держзакупівель. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський відреагував на скандали в сфері бюджетних закупівель.

У час війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону. Також президент запропонував знайти заміну міністру культури і інформаційної політики Олександру Ткаченку, повідомив він під час традиційного вечірнього відеозвернення, пише Gazeta.ua.

Кожен проект, який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів.

"Це стосується різних сфер, і, зокрема, галузі культури. Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але нині маємо інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти, недержавні", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування для ЗСУ почали закуповувати з переплатами в обхід Міноборони

Зеленський запропонував прем'єр-міністру України Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на проекти, які нині дійсно потрібні і розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України Олександру Ткаченку.

"Окремо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога", – зазначив президент.

Днями українську громадськість сколихнула новина про виділення 33,6 млн грн на знімання комедійного серіалу під робочою назвою "СМТ Інгулець".

Відповідна інформація стала відома завдяки ресурсу Prozorro. Тендер вартістю 33,6 млн грн виграла компанія "Прототип продакшн", що належить ведучому каналу "1+1" Юрію Горбунову.

Багатьох обурила ця ситуація, коли під час війни бюджетні кошти витрачаються не на закупівлю озброєння, боєприпасів, дронів чи екіпірування українських захисників, а на розваги.

Слід зазначити, що "СМТ Інгулець" – не єдиний серіал, на який будуть виділятись мільйони бюджетних коштів. За даними ресурсу "Детектор медіа", на сайті Prozorro поступово почала з'являтися інформація про виділення державних грошей на виробництво серіалів, які транслюватимуться на телеканалах "Дім" та "FreeДом".

Зараз ви читаєте новину «Всі бюджетні кошти на оборону і замінити Ткаченка: Зеленський відповів на скандали в держзакупівлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі