вівторок, 01 квітня 2014 02:55

Все що відбувається з моменту захоплення Криму, є запереченням норм міжнародного права - Грищенко

Все що відбувається з моменту захоплення Криму, є запереченням норм міжнародного права - Грищенко
Фото: svit24.net

Колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко сказав про те, що все відбувається з моменту захоплення Криму, є запереченням норм міжнародного права. Таку думку він висловив в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНН.

На думку Грищенка, "все, що відбувалося з самого початку захоплення Криму, є не просто грубим порушенням, а є, по суті, запереченням самого існування сучасних норм міжнародного права".

"В країні відбуваються внутрішні події, які викликають неоднозначні оцінки як всередині країни, так і за її межами. Це не дає права сусідній державі користуватися цим, і в односторонньому порядку захоплювати територію і проводити для того, щоб виправдати цей референдум", - підкреслив політик.

Експерт упевнений, що Україна "сьогодні, напевно, не в змозі силовими методами або іншими методами вирішити це питання".

"Однак, з точки зору права, з точки зору справедливості, відносин між двома народами це - неприйнятно. Тому, денонсація Харківських угод випливає з того, що почалося в самому початку. Все, що після цього приймається Державної Думою, засноване на неправових рішень з самого початку", - каже Грищенко.

На думку політика, для рішення поточної ситуації, країні необхідно повертатися до основ міжнародного права.

Грищенко підкреслив, що Україні не потрібно нав'язувати інші "формули" державного управління, в тому числі і федералізації.

Зараз ви читаєте новину «Все що відбувається з моменту захоплення Криму, є запереченням норм міжнародного права - Грищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі