неділя, 20 березня 2022 16:26

Воюють кількістю і ракетами: Подоляк назвав причини фіаско "другої армії світу"

Воюють кількістю і ракетами: Подоляк назвав причини фіаско "другої армії світу"
Подоляк назвав причини провалу російської армії. Фото: ukrinform

Генеральний штаб Міноборони Росії абсолютно не мав об'єктивної аналітики щодо України.

Звідси – тотальні прорахунки в стратегії й тактиці. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Це перша причина приголомшливого фіаско "другої армії світу", що стрімко наростає. Очевидно, що вся штабна аналітика підлеглих генерала Герасимова була вибудувана на тезах із роспропаганди про "націоналістичні батальйони", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін - злочинець": у провладній партії Німеччини жорстко заговорили про главу Кремля

Друга причина – надзвичайна смертність серед найвищого оперативного командування РФ на території України. Це ознака тотальної неготовності армії. Воюють лише кількістю та крилатими ракетами.

"Вбито шість ключових генералів. Десятки полковників, зокрема заступник командувача Чорноморського флоту, капітан першого рангу Палій, полковник Росгвардії Савватеєв, який керував загоном СОБР у Володимирській області, командир 331-го полку ВДВ полковник Сухарєв та інші офіцери. Убито десятки офіцерів середнього й тактичного рівнів.

Усе це – ознаки слабкої злагодженості військових частин, відсутності зрозумілого тилового забезпечення, неготовності воювати в сучасних умовах", - зазначив Подоляк.

За його словами, все це деморалізує російську армію – контрактники і строковики "хоч і погано розуміють людську мову та написане, проте усвідомили, що їхнє вище керівництво абсолютно бездарне. Отже, далі – лише масові смерті російських військовослужбовців в Україні".

На 25-й день війни, 20 березня, армія Росії почала використовувати більш руйнівну артилерію, повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Росія розглядає можливість залучення до бойових дій неповнолітніх громадян. Усе через брак живої сили для поповнення окупаційної армії.

Зараз ви читаєте новину «Воюють кількістю і ракетами: Подоляк назвав причини фіаско "другої армії світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі