четвер, 20 грудня 2018 09:02

Воєнний стан мав стати тренінгом на випадок війни - нардеп

Воєнний стан мав стати тренінгом на випадок війни - нардеп
Із введенням воєнного стану в деяких областях збільшили кількість блокпостів. Фото: ДПСУ

Влада повинна була використати введення воєнного стану для відпрацювання дій на випадок повномасштабного вторгнення Росії.

На цьому наголосив позафракційний народний депутат Віктор Чумак у коментарі Gazeta.ua.

"Цей воєнний стан навіть не використали для того, щоб потренуватися, як його треба проводити. Його просто хотіли для чогось ввести. Якщо вже ввели, треба було зробити величезний тренінг державним і місцевим органам влади, що і як потрібно робити. Цього нема", - констатував нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до світової війни - РНБО

26 листопада на позачерговому засіданні Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Він діє до 26 грудня.

З'єднання і частини Збройних сил України привели у стан повної бойової готовності. Військові проводять бойові злагодження.

За інформацією представника президента у парламенті Ірини Луценко, порівняно з 2014 роком кількість російських солдат у Криму збільшилася втричі. БТРів - уп'ятеро. Артилерії - удесятеро разів. Літаків і систем залпового вогню - у 5 і 10 разів відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан мав стати тренінгом на випадок війни - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі