неділя, 13 серпня 2023 23:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог знову може вдарити по енергосистемі: Україна готується

Ворог знову може вдарити по енергосистемі: Україна готується
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попередив українців про можливі ракетні удари по енергосистемі. Фото: ОП

Російські терористи можуть відновити масовані ракетні удари по українським ТЕС, ТЕЦ та ГЕС.

Тому Україна готує багаторівневий захист своєї енергосистеми. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через російські обстріли 20-тисячне місто залишилося без тепла ‒ надзвичайна ситуація на Вінниччині

"Вже відремонтовано 5 атомних блоків, ще 4 у ремонті. Також відремонтовано 62% енергоблоків ТЕС від запланованих. По ТЕЦ: відремонтовано 70%. По ГЕС: відремонтовано та перебувають в ремонті 32 агрегати", – зазначив він.

Укренерго на майже 80% відремонтувало магістральні мережі. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

"Ремонтна кампанія йде за планом. Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об'єктів. Розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета — замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему", – повідомив очільник уряду.

Взимку російські терористи намагалися залишити українців без світла, тепла та води. Для цього загарбники обстрілювали ракетами та дронами українські ТЕС та ТЕЦ.

Проте Україні вдалося вистояти.

Зараз ви читаєте новину «Ворог знову може вдарити по енергосистемі: Україна готується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі