понеділок, 16 січня 2023 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Через російські обстріли 20-тисячне місто залишилося без тепла ‒ надзвичайна ситуація на Вінниччині

Через російські обстріли 20-тисячне місто залишилося без тепла ‒ надзвичайна ситуація на Вінниччині
У Ладижині на Вінниччині люди залишаються в холодних оселях. Фото: скріншот

Через масований російський обстріл уже вдруге за зиму без тепла залишилися 20 тис. жителів Ладижина на Вінниччині.

Після першого влучення чиновники обіцяли швидко збудувати альтернативну котельню, але об'єкт досі на стадії будівництва, йдеться в сюжеті ТСН.

Російська ракета влучила в місцеву ТЕЦ, яка обігрівала місто. За словами мешканців, у квартирах холодно, але не критично. Чимало багатоповерхівок утеплені, тому будинки ще не встигли охолонути. Гріються люди традиційно ‒ пляшками з теплою водою, електрообігрівачами і газом на кухнях.

"Холодно, сьогодні не хотіла на роботу вставати. Квартира кутова, на п'ятому поверсі, це взагалі триматися неможливо. Газ включила і сиджу, світла немає", ‒ розповідає місцева жителька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі аварійні відключення ‒ в Укренерго повідомили невтішні новини

Надзвичайний стан у Ладижині оголошують уже вдруге за нинішню зиму. Така ж ситуація була півтора місяця тому. Роді Росія також обстріляла енергетичний об'єкт в місті. Холодні батареї в ладижинців були тиждень.

Влада тоді обіцяла швидко збудувати альтернативну котельню. Але об'єкт досі на стадії спорудження.

"Ми одразу почали будівництво об'єкту й паралельно робили проєктну документацію, щоб не затягувати. Вважаю, що терміни будівництва є адекватними, враховуючи постачання матеріалів, насосів, труб і всього іншого. Не так просто знайти, адже проблеми з мережами є не тільки в Ладижині", ‒ розповів заступник міського голови Ладижина Павло Анущенко.

Поки що, людям пропонують грітися у пунктах незламності. Воду з систем опалення в будинках поки що не зливають. Сподіваються на плюсову температуру, адже зараз у Ладижині +1℃. До того ж, синоптики прогнозують потепління.

У Ладижині Вінницької області наприкінці листопада було оголошено надзвичайну ситуацію воєнного характеру. У 18 тис. мешканців відсутнє опалення. Єдина можливість у людей обігріти оселі – це електроприлади, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Росіяни 14 січня завдали масованого удару по України. Сили ППО збили щонайменше 10 ракет. Однак були і "прильоти".

Зараз ви читаєте новину «Через російські обстріли 20-тисячне місто залишилося без тепла ‒ надзвичайна ситуація на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі