понеділок, 19 листопада 2012 10:09

Влада почала наступ на релігійну свободу - заява "Батьківщини"

Влада почала наступ на релігійну свободу - заява "Батьківщини"
Фото: gazeta.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" заявляє, що ухвалений у Верховній Раді законопроект №10221, не просто наносить шкоду релігійним організаціям України, але й підриває фундаментальні принципи існування в ній свободи совісті.

"Цей законопроект передбачає зміни до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", які ставлять перепони на шляху реєстрації релігійних організацій, порушують їхнє право на збори і процесії, дискримінують священнослужителів, відкривають шлях брутальному прокурорському свавіллю", - говориться в заяві "Батьківщини".

Також в заяві додали, що режим вкотре цинічно ігнорує думку Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, члени якої представляють понад 90% всіх релігійних громад України, і вже звично порушує взяті на себе зобов'язання перед віруючими та їхніми об'єднаннями.

"Чинна влада повертає, по суті справи, радянські норми пильнування за Церквою, прагне встановити всеосяжний контроль за вірою і людським сумлінням. Придушення свободи віросповідання стало ще одним кроком до творення "регіоналами" поліцейської держави, встановлення авторитарного режиму, який сам воліє бути політичною релігією і тому відчайдушно боїться конкуренції з боку Церков і релігійних організацій України, які відстоюють людську гідність і свободу особистості", - підкреслили в Об'єднаній опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 90% споживчих товарів в Україні — чистий імпорт — Кінах

"Батьківщина" заявляє, що наступ нинішньої влади на релігійну свободу не мине для неї безкарно; відмова накласти вето на цей неправедний закон зробить Віктора Януковича на додаток до всього ним скоєного, ще й гонителем на віру. Українці ж довели: вони ніколи не змиряться із позбавленням їх засадничих прав людини – права вірити у те, що вони вважають гідним віри, права чинити згідно зі своєю вірою; права вільно говорити, діяти, обирати", - додали в заяві.

Нагадаємо, лідери церков і релігійних організацій на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем попросили ветувати ухвалений Верховною Радою закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо діяльності Мін'юсту, Мінкультури, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ключковський: При наявності цього закону про референдум – забудьмо про демократію

На думку Всеукраїнської ради церков, цей закон потребує суттєвого доопрацювання. Автором закону є представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко. У пояснювальній записці вказується необхідність прийняття цього закону для приведення у відповідність з Конституцією 36 законодавчих актів у частині перерозподілу повноважень між президентом і урядом після адмінреформи. Закон направлено на підпис президенту 06 листопада 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Влада почала наступ на релігійну свободу - заява "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі