вівторок, 13 грудня 2011 13:41

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: за день до розгляду апеляції замінили всю колегію суддів

Власенко: за день до розгляду апеляції замінили всю колегію суддів

Захист Юлії Тимошенко заявив клопотання про відвід всієї колегії суддів Апеляційного суду.

Відповідне клопотання вніс адвокат Олександр Плахотнюк, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За його словами, захист мав інформацію про інший склад колегії суддів, однак, з невідомих захисту причин, відбулась заміна суддів.

"Захисту не було повідомлено, яким чином відбувалася ця заміна, і тому у нас є підстави вважати, що даний склад колегії суддів сформований незаконно", - заявив Плахотнюк.

У свою чергу адвокат Сергій Власенко повідомив, що шляхом відбору за допомогою автоматизованої системи для розгляду зазначеної справи було обрано суддів Горб, Павленко, Осіпову, які почали підготовку до розгляду скарги, однак рівно за день до розгляду справи відбулася ротація, зокрема, суддя Горб взяла самовідвід, а замість неї було призначено суддю Сітайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ не вірять, що Апеляційний суд скасує вирок Тимошенко

"Потім ми випадково побачили, що замість суддів Осіпової і Павленко з'явились судді Фрич і Юрдига, яких начебто теж вибрала автоматизована система", - сказав Власенко.

При цьому він заявив, що володіє інформацією про те, що чоловік судді Фрич працює керівником одного з управлінь Генпрокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суду в камері бути не може" - екс-суддя

"Що ж це відбувається, це нормально, коли з одного боку сидять колеги вашого чоловіка, а ви судите?", - наголосив адвокат.

Власенко нагадав, що були прецеденти, коли Вища рада юстиції дискваліфіковувала суддю за те, що він слухав справу двоюрідного брата чоловіка своєї сестри: "А тут у вас сімейний підряд".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін розповів про 10 справ проти Тимошенко

Наразі колегія суддів пішла до нарадчої кімнати для розгляду клопотання.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: за день до розгляду апеляції замінили всю колегію суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі