вівторок, 13 грудня 2011 12:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Прихильники Тимошенко поштовхалися з правоохоронцями під судом
7

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні, 13 грудня, в Апеляційному суді розглядається справа проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Сама Тимошенко у суд не прийшла через стан здоров'я.

У зв'язку з цим із самого ранку під судом почали збиратися прихильники екс-прем'єра.

Мітингувальники тримають прапорами БЮТ та плакат: "Янукович - кат України". Скандують гасла "Банду геть!", "Донецьку мафію на нари".

Разом з тим, працівники міліції спочатку не дозволяли мітингувальникам вивантажити апаратуру з машини. Правоохоронці стояли у 5-6 рядів біля машини та не пускали до неї пікетувальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У камері Тимошенко просила Фюле якнайшвидше укласти Угоду про асоціацію

Близько 200 працівників міліції стояли по обидва боки від дороги біля Апеляційного суду. Не пускали на дорогу мітингувальників. 

Пізніше перед воротами Апеляційного суду в Києві виникла серйозна тиснява. Журналістів та народних депутатів не захотіли пускати в приміщення. Як наслідок, депутати від "БЮТ-Батьківщини" почали ламати ворота, розхитувати їх вперед і назад. Окремі нардепи змогли прорватися до суду. На Солом'янську площу прийшла вся фракція "БЮТ-Батьківщина" у Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко не виключає, що лікарям Тимошенко "викручували" руки

Згодом "бютівці" на чолі з першим заступником голови партії "Батьківщина" Олександром Турчиновим підігнали до паркану Апеляційного суду вантажівку з апаратурою.

Турчинов виголосив промову у подвір'ї Апеляційного суду: "Вони спробували винести їй вирок - 7 років нашій Юлі. І вважають, що вони здолали її. Але вона продовжує боротьбу й у Лук'янівській в'язниці. Тоді вони почали пробувати знищити її фізично, не надаючи лікування. Вони пробували її катувати і замість ліків проводять допити. Замість ліків - знущання, замість лікування - в'язниця. Банду геть!".

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Тимошенко поштовхалися з правоохоронцями під судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі