вівторок, 21 травня 2013 09:16

Влада може знову переписати правила — експерт про 2015

Влада може знову переписати правила — експерт про 2015
Фото: zn.ua

Не дивно, що опозиційні сили ще не домовились щодо єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах в 2015 році, оскільки лишається ще багато невирішених проблем.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Вони й не могли зараз домовитися, тому що лишаються дві речі незрозумілими — за якими правилами відбувається ця кампанія (що вже свідчить про те, що не можна домовитися), а також — невідомо коли. Нібито 2015 року, але влада вже не вперше переписує правила. Цілком можливо, що відчувши, що вона програє, вона може переписати правила і ті, тому вибори можуть просто не відбутися в 2015 році", - сказав експерт.

Водночас, він наголосив, що "варіантів може бути багато". "Тому, поки немає відповіді на ці питання, доволі складно, аби опозиціонери оголосили про єдиного кандидата", - висловив думку політолог.

"На сьогоднішній день вже те, що вони домовилися працювати разом, та підтримати кандидатуру один одного, то це максимум того, що можна було очікувати", - підкреслив він.

Окрім того, за його словами, якщо і критикувати опозицію, то за дві речі — "не погано би оголосити план дій нового президента, що можна було би подавати як програму кандидата від опозиційних сил (вона би мала бути однаковою і для УДАРу, і для "Батьківщини", і для "Свободи"), та заявити свою чітку позицію щодо Києва".

"Ці дві речі мали прозвучати, і тоді це би показало на серйозні наміри опозиції. Тому не можна було очікувати, що вже би оголосили єдиного кандидата. Потрібно, аби опозиція написала спільну програму перетворень в країні, а після цього говорили про все інше", - резюмував Таран.

Нагадаємо, 18 травня у Києві під час загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!" "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" підписали Декларацію про координацію дій в боротьбі з режимом Януковича, яку Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок.

В ній говориться, що якщо режим Віктора Януковича протисне перехід до обрання президента в один тур, опозиція визначить єдиного кандидата вже в першому турі.

У Декларації підкреслюється, що опозиційні сили узгоджуватимуть дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – "починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення".

Зараз ви читаєте новину «Влада може знову переписати правила — експерт про 2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі