четвер, 17 лютого 2022 17:13

Війна з Росією: Байден назвав нові дати вторгнення в Україну

Війна з Росією: Байден назвав нові дати вторгнення в Україну
Президент США Джо Байден заявив, що загроза російського вторгнення в Україну дуже висока. Фото: REUTERS

Президент США Джо Байден заявив, що загроза російського вторгнення в Україну дуже висока.

Є ознаки того, що війська РФ готові напасти у найближчі кілька днів, передає Reuters.

"Напад Росії на Україну можливий найближчими днями", - сказав Байден. Наголосив, що є "всі ознаки того, що РФ готова відправитися в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії потрібно менше 12 годин на вторгнення в Україну

Як зазначив президент США, він вірить, що Росія може брати участь у підставній операції під "чужим прапором" для того, аби розпалити воєнний конфлікт з Україною, незважаючи на твердження Кремля про відведення сил.

Президент США стверджує, що дипломатичне врегулювання цього питання все ще можливе, тому він попросив держсекретаря Ентоні Блінкена вирушити до ООН, де Блінкен - "розкаже, що це за шлях".

17 лютого російські окупанти наростили обстріли на Донбасі. Від початку доби зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню, 28 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Зокрема з важкої артилерії обстрілювали населені пункти. Один із снарядів поцілив у дитячий садок в Станиці Луганській. Троє працівників закладу зазнали контузій. У Врубівці снаряди пошкодили школу, приватні будинки та газогін.

Двоє військових ЗСУ дістали поранень. Їх госпіталізували у стані середньої важкості. Також поранені двоє цивільних.

Зараз ви читаєте новину «Війна з Росією: Байден назвав нові дати вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі