четвер, 17 лютого 2022 17:02

Росії потрібно менш як 12 годин на вторгнення в Україну - Atlantic Council

Росії потрібно менш як 12 годин  на вторгнення в Україну - Atlantic Council
Росія може підготувати вторгнення в Україну за 12 год. Фото: mil.ru

Менш ніж 12 год. може знадобитися Росії на вторгнення в Україну.

РФ фактично завершила підготовку до широкомасштабної наступальної операції, йдеться в матеріалі військових експертів Forward Defense (FD), підрозділу Atlantic Council, передає ВВС.

"Росія фактично завершила підготовку до широкомасштабної наступальної операції. Та могла б здійснити подальше вторгнення в Україну після менш ніж дванадцятигодинного недвозначного попередження, як то переміщення військ до місць початку атаки", - вважають вони.

Фахівці вказують, що російсько-білоруські військові навчання зосереджені на загальновійськовому наступі.

"Військово-морські навчання Росії, ймовірно, будуть зосереджені на встановленні військово-морської переваги в Чорному морі, потенційному використанні свого флоту для здійснення морського ембарго щодо чорноморських портів", - припускають вони.

Російські Військово-повітряні сили мають літаки для підтримки великого наступу. Та сигналізують, що готові атакувати авіацію США або НАТО, якщо та опиниться в зоні бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продовжує стягувати війська до українських кордонів - Пентагон

Розміщені в Білорусі російські передові винищувачі та ракети класу "земля-повітря" охоплюють більшу частину повітряного простору України - "додаткове застереження від будь-якого входження державою НАТО в повітряний простір України в разі подальших бойових дій".

10 лютого російські літаки Су-25 виконали штурмову місію в рамках навчань "Cоюзна рішучість-2022".

У матеріалі йдеться, що у разі вторгнення Су-25 та інші засоби можуть бути використані для пошуку та знищення механізованих цілей до того як вони вступлять у тісний бій із російськими сухопутними військами. Йдеться про українські танки та артилерію.

Наявність у Чорному морі вдосконаленого підводного човна, оснащеного ракетами "Калібр", збільшує здатність Росії таємно завдавати ударів по цілях і утримувати кораблі НАТО в небезпеці практично без попередження.

Підводний човен класу "Кіло" (так у НАТО називають російські субмарини класу "Палтус" або "Варшав'янка") забезпечує "широкий спектр варіантів від наземного нападу до протикорабельного".

Водночас останні кроки Росії з її ядерними силами, "ймовірно, мають на меті попередити Сполучені Штати та країни НАТО про ризики ядерної ескалації" у випадку їхнього втручання.

7 лютого російський винищувач МіГ-31, оснащений гіперзвуковою балістичною ракетою повітряного базування "Кинжал", уперше приземлився в Калінінграді, поблизу кордонів НАТО.

Ракета має велику дальність та, як заявляють у Росії, ядерний потенціал. Оскільки для ядерної ескалації в Європі не потрібно переміщати засоби, ці кроки "варто розуміти як сигнали".

"Росія завершила - або дуже близька до завершення - нарощування своїх сил у Білорусі та на кордоні з Україною. Її сили тепер включають висококласний військовий потенціал; засоби забезпечення бойових дій, такі як розвідка, спостереження та рекогносцирування, засоби електронної боротьби, мобільний зв'язок, а також командно-штабні машини; і бойові можливості підтримки, включно з боєприпасами, технічним обслуговуванням транспортних засобів, польовими медичними пунктами, запасами крові та силами безпеки", - пишуть у матеріалі.

Експерти кажуть, що найімовірнішим індикатором неминучого вторгнення буде переміщення розгорнутих сил на передові позиції, яке, можливо, вже почалося.

17 лютого російські окупанти наростили обстріли на Донбасі. Від початку доби зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню, 28 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння

Зокрема з важкої артилерії обстрілювали населені пункти. Один із снарядів поцілив у дитячий садок в Станиці Луганській. Троє працівників закладу зазнали контузій. У Врубівці снаряди пошкодили школу, приватні будинки та газогін.

Двоє військових ЗСУ дістали поранень. Їх госпіталізували у стані середньої важкості.

Зараз ви читаєте новину «Росії потрібно менш як 12 годин на вторгнення в Україну - Atlantic Council». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі