пʼятниця, 15 березня 2024 02:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна вже на європейській території. Росії не можна дозволити перемогти - Макрон

Війна вже на європейській території. Росії не можна дозволити перемогти - Макрон
Президент Франції Емманюель Макрон прокоментував введення французьких військ в Україну. Фото: ВВС

Єдиним винуватцем введення французьких військ в Україну буде кремлівський режим, який уже веде війну на території Європи.

В разі перемоги в Україні Володимир Путін не зупиниться, тому в цій війні поставлено на карту безпеку Франції та Європи, заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю телеканалам TF1 і France 2.

"Війна йде на європейській землі... Ми не в стані війни з Росією. Просто ми повинні бути чіткими, ми не повинні дозволити Росії перемогти", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніяких червоних ліній. Литва підтримала заяву про західні війська в Україні

Він запевнив, що французькі війська ніколи не підуть у наступ і не візьмуть ініціативу.

"Франція - це сила миру. Просто сьогодні, щоб був мир в Україні, ми не повинні бути слабкими. І тому ми повинні свідомо дивитися на ситуацію, і ми повинні з рішучістю, волею, сміливістю сказати, що ми готові використовувати засоби для досягнення нашої мети, яка полягає в тому, щоб Росія не виграла", = пояснив французький лідер.

Він закликав бути сильними й готовими адаптуватися "до вибору, який зробить Росія".

"Безумовно, сьогодні Росія є ворогом. Кремлівський режим є ворогом. Я завжди це казав, ми не ведемо війну з Росією і російським народом, але ми підтримуємо Україну. Немає міцного миру, якщо немає суверенітету, повернення до міжнародно визнаних кордонів України, включно з Кримом", - заявив Макрон.

У ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Одесу.

П'ять днів потому, 26 лютого, Макрон уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну. Ця його заява стала для Франції "дипломатичною катастрофою", наслідки якої Єлисейський палац "намагається мінімізувати" досі, пишуть місцеві ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Війна вже на європейській території. Росії не можна дозволити перемогти - Макрон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі