понеділок, 21 березня 2022 00:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"Війна проти України стане крахом для Білорусі". Данілов пригрозив Лукашенку

"Війна проти України стане крахом для Білорусі". Данілов пригрозив Лукашенку
Агресія Росії може призвести до Третьої світової війни. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Росія намагається втягнути Білорусь у війну проти України та залучити її війська. Однак це матиме значні наслідки для РБ.

Якщо хоча б один білоруський солдат перетне кордон з Україною, він буде знищений, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі "Настоящего времени".

Він зазначив, що президент РФ примушує Олександра Лукашенка ухвалити рішення про вторгнення білоруської армії, але той "розуміє, що це буде крахом для Білорусії".

"Білоруському народу це точно не потрібно. Це потрібно лише Путіну", - наголосив Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало, як українці ставляться до Росії та Білорусі

За його словами, рашизм, який існує в РФ вже понад 20 років і на який світ не звертав уваги, призвів до початку Третьої світової війни в Європі.

"Росіяни вже публічно говорять про плани захопити європейські країни. Агресорові треба давати відповідь", - заявив секретар РНБО.

Данілов наголосив, що представники французького і німецького бізнесу, які не пішли з Росії, фактично є спільниками країни-терориста, оскільки на гроші від цієї торгівлі держава купує зброю, якою вбиває українців.

"Україна обов'язково витримає, і наш безпековий сектор дасть агресорові гідну відсіч", - додав він.

24 лютого з території Республіки Білорусь випустили перші 4 балістичні ракети по Україні . 1 березня техніка Білорусі незаконно перетнула кордон України.

20 березня Міноборони повідомило, що зафіксувало ознаки підготовки збройних сил Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі.

Зараз ви читаєте новину «"Війна проти України стане крахом для Білорусі". Данілов пригрозив Лукашенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі