неділя, 20 березня 2022 16:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Опитування показало, як українці ставляться до Росії та Білорусі

Опитування показало, як українці ставляться до Росії та Білорусі
Назвали, скільки українців вважає, що Росія і Білорусь ворожі країни. Фото: "Суспільне Херсон"

У п'ятому загальнонаціональному опитуванні українців запитали, чи вважають вони Російську Федерацію та Республіку Білорусь ворожими країнами. Також запитали ставлення громадян України до інших країн.

Згідно з результатами опитування, яке проводили 18 березня, Росія для 98% українців і Білорусь для 84% - ворожі країни.

"Ставлення до них значно погіршилося після розв'язання ними війни проти України. Також дещо погіршилось ставлення українців до Китаю", - йдеться в опитуванні Соціологічної групи "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Домой, пока живой" — у Херсоні українці вийшли на мирний мітинг

Майже не змінилось ставлення до Німеччини, Угорщини, Грузії. Покращилося - до Туреччини, Франції, Польщі, Литви, Великобританії, США, Румунії.

Також у міжнародних настроях зміцнішала регіональна консолідація.

"Якщо раніше до США та інших західних країн холодніше ставились мешканці сходу та півдня, то зараз ці країни однаково дружні для мешканців усіх макрорегіонів. Те саме стосується ворожих країн – Росія і Білорусь ворожі країни для абсолютної більшості українців незалежно від місця проживання", - додають.

93% українців вірять, що Україна відіб'є напад Росії. Впевненість у перемозі переважає в усіх регіонах країни. 47% опитаних сподіваються, що Україна зможе перемогти у війні з Росією вже у найближчі кілька тижнів. 23% вважають, що війна триватиме кілька місяців. Лише 12% думають, що закінчиться за пів року, рік чи більше.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, як українці ставляться до Росії та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі