середа, 30 березня 2022 01:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів - Генштаб

"Відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів - Генштаб
Генштаб повідомив оперативну інформацію. Фото: ЗСУ

Генштаб повідомив оперативну інформацію станом на 24.00 29.03.2022 щодо російського вторгнення.

Продовжується відведення підрозділів збройних сил російської федерації з території Київської та Чернігівської областей. За деякими ознаками противник здійснює перегрупування підрозділів для зосередження основних зусиль на Східному напрямку,повідомляє пресслужба.

Так зване "відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів і має на меті введення в оману військового керівництва Збройних Сил України та створення хибної уяви щодо відмови окупантів від задуму оточення міста Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деескалація бойових дій біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню - Мединський

Завдання щодо виходу на адміністративні кордони Донецької і Луганської областей, оточення міста Києва та встановлення контролю над лівобережною частиною України залишаються не виконаними противником.

На Донецькому напрямку противник продовжує вогневий вплив та штурмові дії. Наносив авіаційні та ракетні удари по районах населених пунктів Кремінна та Маріуполь. Основні зусилля зосереджував на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне, а також повному захопленні Маріуполя. Успіху не мав.

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій підрозділів Сил оборони поблизу населених пунктів Степногірськ, Оріхове, Гуляйполе.

В районах населених пунктів Новокарлівка та Лугівське противник продовжує здійснювати фортифікаційне обладнання зайнятих позицій та встановлює мінно-вибухові загородження.

По всіх інших напрямках без особливих змін - окупанти нікуди не просунулись.

Росія не відвела своєї армії від Києва та Чернігова, попри заяви Міноборони Росії про "зниження активності" на цих напрямках, сказав радник голови МВС Вадим Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «"Відведення військ", ймовірно, є ротацією окремих підрозділів - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі