вівторок, 29 березня 2022 19:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Деескалація бойових дій біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню - Мединський

Деескалація бойових дій біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню - Мединський
Деескалація бойових дій не означає припинення вогню, повідомив голова російської делегації Володимир Мединський. Фото: Генштаб ЗСУ

Деескалація бойових дій російськими загарбниками біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню.

Про це заявив голова російської делегації Володимир Мединський у коментарі російському пропагандистському каналу RT.

"Перший (крок. – Gazeta.ua) стосується поступової воєнної деескалації на двох напрямках – київському та чернігівському. Це не припинення вогню – це наше прагнення дійти до деескалації принаймні на цих напрямках. Ми розуміємо, що в Києві перебувають люди, яким треба ухвалювати рішення, тому не хочемо наражати це місто на додатковий ризик", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ розконсервовує бойову техніку

Мединський додав, що це варто розглядати як "перший крок у відповідь" на компромісні пропозиції української сторони. Російські делегати нібито підготують певні письмові "коригування" на пропозиції українських переговорників.

Він заявив, що генштаб країни-загарбниці дасть "додаткові роз'яснення щодо деескалації" дій ворожий військ біля Києва та Чернігова.

Американські розвідники помітили, що Росія почала відводити частину своїх військ від Києва. Зокрема, двоє американських високопосадовців заявляють, що це є серйозною зміною стратегії країни-агресорки. Зазначається, що деякі російські батальйонно-тактичні групи покидають райони, які прилягають до Києва. Вони можуть відступати на півночі для того, щоб зосередити сили на наступі у південних та східних регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Деескалація бойових дій біля Києва та Чернігова не означає припинення вогню - Мединський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі