вівторок, 29 березня 2022 17:59

Розвідка США фіксує відведення частини російських військ від Києва - ЗМІ

Розвідка США фіксує відведення частини російських військ від Києва - ЗМІ
Окупанти відступають від Києва. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Американські розвідники помітили, що Росія почала відводити частину своїх військ від Києва.

Зокрема, двоє американських високопосадовців заявляють, що це є серйозною зміною стратегії країни-агресорки, передає CNN.

Зазначається, що деякі російські батальйонно-тактичні групи покидають райони, які прилягають до Києва. Вони можуть відступати на півночі для того, щоб зосередити сили на наступі у південних та східних регіонах.

Водночас відступ рашистів можуть прикривати повітряними та артилерійськими бомбардуваннями столиці. Джерела видання, серед яких є офіційні особи США, підкреслюють, що російські війська завжди можуть розвернутися та повернутися до Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські захисники стримують ворога на всіх напрямках - Генштаб

"Це не короткострокове коригування для перегрупування, а довгостроковий крок, оскільки Росія стикається з нездатністю просуватися на півночі. Джерела зазначають, що одним із наслідків, які турбують США, є збереження єдності європейських союзників за рахунок економічного тиску та військової підтримки, оскільки Вашингтон очікує, що деякі з них чинитимуть тиск на Україну, щоб вона ухвалила мирну угоду для закінчення бойових дій", - наголосили у виданні.

У вівторок, 29 березня, у турецькому Стамбулі відбулися переговори між Україною та Росією. Вони тривали близько трьох годин. На початку делегації країн зустрілися з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Після цього зустріч пройшла у закритому форматі в його офісі та завершилася близько 14:15.

Після них росіяни заявили, що "скоротять активність" у напрямку Києва та Чернігова.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка США фіксує відведення частини російських військ від Києва - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі