пʼятниця, 03 червня 2022 14:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Відсутність поразки Росії за 100 днів є частковою перемогою - Моравецький

Відсутність поразки Росії за 100 днів  є частковою перемогою - Моравецький
Матеуш Моравецький назвав відсутність поразки Росії її "частковою перемогою". Фото: East News

Те, що РФ впродовж 100 днів війни проти України не зазнали поразки, означає її "часткову перемогу".

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у статті для видання Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"100 днів слави України - це водночас 100 днів великої невизначеності. Щодня українці мають запитувати себе, чи можуть вони справді розраховувати на вільну й демократичну Європу", - зазначив він.

За його словами, упродовж цього часу було багато символічних жестів, а також багато європейських політиків відвідували Київ та область.

"Проте війна триває. Навіть якщо Україна зберегла Київ і Харків і завадила Путіну досягти стратегічної мети, Росію не можна вважати такою, що програла. До того ж той факт, що Росія ще не програла, слід розцінювати як її часткову перемогу", - вважає Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оборона вийде на новий рівень: що погодили Україна й Польща

Він заявив, що це "незвичайна війна", адже вона "викликала всіх демонів 20 століття". Політик нагадав, що Росія здійснює геноцид, а її пропагандисти говорять про деукраїнізацію та знищення української національної еліти, щоб позбавити цілу націю її самобутності.

"З одного боку, це злочини, відомі нам з історії тоталітарних систем. З іншого боку, це мужність і рішучість нації, яка чинить опір агресору. З третього боку, нерішучість Європи призводить до пасивності й байдужості. Після 100 днів війни в Україні її результат ще не вирішений. Нам давно настав час вірити в перемогу так само сильно, як Україна", - підсумував польський прем'єр.

Раніше Володимир Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і головою партії "Право й справедливість", віцепрем'єром, братом загиблого польського президента Ярославом Качинським. У середу, 1 червня, у Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність поразки Росії за 100 днів є частковою перемогою - Моравецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі