понеділок, 20 грудня 2021 16:11

Від США проситимуть накласти санкції на Татарова

Від США проситимуть накласти санкції на Татарова
Татаров блокує обрання нового керівника САП, кажуть активісти. Фотоколаж: ЦПК

Громадська організація Центр протидії корупції звернеться до США з проханням накласти санкції на заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Про це організація заявила у понеділок.

"Уже понад 14 місяців триває конкурс на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Члени комісії за квотою парламенту під неформальним керівництвом Татарова регулярно зривають засідання та блокують визначення переможця", - повідомили.

За інформацією ЦПК, Татаров займався підбором членів комісії від Верховної Ради.

Більшість членів комісії з парламентської квоти різними способами затягували процес, намагалися встановити процедури, які не передбачали перевірку доброчесності, блокували незалежних кандидатів.

Коли до фіналу конкурсу вийшли два кандидати, один з яких детектив НАБУ Олександр Клименко, що займався справою Татарова, контрольована частина комісії затягувала процес і намагалася його зірвати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татаров відгуляв день народження - вітали силовики, "слуги" й заступники Венедіктової

"Поки Зеленський обіцяє Байдену невідкладно обрати керівника САП, чиновник з його Офісу Татаров нахабно понад рік блокує конкурс", – каже голова ЦПК Віталій Шабунін.

Також в ЦПК заявили, що Татаров має тісні зв'язки з колишнім заступником голови Адміністрації президента Януковича Андрієм Портновим.

9 грудня США запровадили санкції проти Портнова. Татаров був адвокатом Портнова.

Того ж дня тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін заявила, що процес призначення нового керівника САП мав би бути завершений цього року.

Зараз ви читаєте новину «Від США проситимуть накласти санкції на Татарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі