четвер, 09 грудня 2021 11:26

США нагадали Україні про керівника САП

США нагадали Україні про керівника САП
США сказали Україні про боротьбу з корупцією.

Процес призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Україні мав би бути завершений цього року.

Про це сказала тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на конференції "Сім років антикорупційної реформи" у четвер, повідомляє Gazeta.ua.

"Зважаючи на важливість незалежності САП, ми раді поступу в процесі добору нового спеціального антикорупційного прокурора. Що відбувся після чималих затримок.
США підтримують роботу в цьому напрямку.

Ми закликаємо без зволікань, вчасно завершити процес призначення. Ми хотіли б, щоб до 22-го року процес було завершено", - заявила Квін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський може увійти у підручники. Але не з другом Портнова - юрист

Зі слів американського дипломата, САП відіграє "критично важливу роль у притягненні корупціонерів до відповідальності". "Має вплив на всі антикорупційні справи в Україні", - сказала.

"Боротьба з корупцією вимагає співпраці від усіх - держави, грмадянського суспільства, ЗМІ, міжнародних партнерів", - заявила американський дипломат.

Конкурс на посаду керівника САП розпочався 25 січня. Торік у серпні Назар Холодницький звільнився з посади керівника САП. Пропрацював понад чотири роки. Обов'язки керівника виконує Максим Грищук.

У жовтні США і ЄС висловлювали розчарування, що засідання конкурсної комісії зривали.

7 грудня комісія виставила бали за практичне завдання.

Зараз ви читаєте новину «США нагадали Україні про керівника САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі