вівторок, 21 травня 2024 07:18

У Польщі затримали групу з дев'яти російських шпигунів

У Польщі затримали групу з дев'яти російських шпигунів
У Польщі викрили велику групу російських шпигунів. Фото: pixabay.com

Спецслужби Польщі заарештували дев'ять осіб, які на замовлення російської влади вчиняли на території країни саботаж і диверсії.

Про це заявив премʼєр Польщі Дональд Туск. В ефірі TVN24 він підкреслив, що справа є дуже серйозною.

"Зараз у нас заарештовано дев'ятеро підозрюваних, яким висунуто обвинувачення у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі на замовлення російських спецслужб. Це стосується побиття, підпалу та спроби підпалу", - сказав премʼєр-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США російського шпигуна посадили до в'язниці на 21 рік

Туск додав, що окрім Польщі це стосується ще кількох країн Європи. Зокрема Литви, Латвії та Естонії, а також Швеції.

Польський політик зазначив, що Варшава тісно співпрацює з союзниками та сусідніми країнами і наразі задоволена роботою спецслужб.

У Києві та в Одесі затримали двох агентів ФСБ, які готували ракетні удари по військових частинах Сил оборони та об'єктах енергетики і телекомунікацій у трьох регіонах. У зоні особливої уваги агентів були армійські підрозділи, які забезпечують охорону Генштабу ЗСУ, дані про Сили оборони на Полтавщині, а також Київська телевежа і столична ТЕЦ. Спочатку зловмисники намагались виявити місця базування українських військ, а потім направити окупантам відповідні координати для коригування повітряних атак

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали групу з дев'яти російських шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі