субота, 29 травня 2010 14:48

Вибори можуть відбутися в листопаді - грудні

Вибори можуть відбутися в листопаді - грудні

Вибори до місцевих рад можуть відбутися в листопаді - грудні 2010 року.

Про це заявив голова правління центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко в коментарі Gazeta.ua. За словами експерта, "регіонали" технологічно не встигають підготуватися до виборів 31 жовтня.

"Для ПР вибори чим раніше, тим краще, але наскільки я знаю, вони не дуже готові до виборів, зокрема до виборів у Києві, тому я не виключаю що дата виборів буде зрушена десь на листопад або навіть початок грудня", - зазначив експерт.

Говорячи про шанси претендентів на посаду голови КМДА, експерт зазначив, що найбільші вони у депутата Володимира Рибака попри те, що серед оточення Януковича є чимало противників його кандидатури.

"Рибак-найкраще підходить на роль людини президента", - зазначив Фесенко.

Разом з тим, політолог нагадав, що згідно з рішенням Конституційного суду, президент має призначити головою столичної держадміністрації мера Києва.

"Перш за все, депутати мають внести зміни до закону про столицю. Крім того, Конституційний суд, як у випадку з рішенням щодо коаліції, має зробити висновок, прямо протилежний попередньому, що поставить його у незручне становище", - зазначив експерт

Іншим шляхом змін в столиці, аналітик назвав проведення дострокових виборів в Київраду. "Після чого, на підставі змін до закону про столицю, столичні депутати обирають нового градоначальника",- резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Вибори можуть відбутися в листопаді - грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі