пʼятниця, 28 травня 2010 15:30

БЮТ хоче вибори в один день

БЮТ хоче вибори в один день

БЮТ влаштує будь-яка дата місцевих виборів, якщо вона відповідатиме вимогам Конституції

Про це у коментарі телеканалу "Інтер", заявив керівник Центрального штабу БЮТ Олександр Турчинов.

"Якщо конституційно не врегулювати питання виборів до органів місцевого самоврядування є небезпека, що вибори до місцевих рад стануть перманентними", - сказав Турчинов.

Він також вважає неприпустимим, щоб дату місцевих виборів визначали "чи політрада Партії регіонів, чи президент або інші високопосадовці, підлаштовуючи їх під свої корпоративні інтереси".

Олександр Турчинов переконаний, що в цьому разі країна тільки тим і займатиметься, що проводитиме вибори до місцевих рад, а чиновники чи політики з більшості визначатимуть дату, яка для них вигідна.

"Проблема полягає не в даті виборів, а в тому, що політики з Партії регіонів збираються перетворити Україну на державу постійних виборів", - сказав він.

Водночас Турчинов повідомив, що депутати від фракції БЮТ внесли до парламенту проекту змін до Конституції, згідно з яким яким депутати до місцевих рад повинні обиратися не на 4, а на 5 років, як і до Верховної Ради, і всі вибори повинні проходити в один день по всій Україні.

Рашіше, Президент України Віктор Янукович заявив, що вибори до місцевих рад слід провести 31 жовтня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче вибори в один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі