понеділок, 06 червня 2011 14:27

Виборчий закон Януковича "доб'є" Литвина?

Виборчий закон Януковича "доб'є" Литвина?

У Комуністичної партії можуть бути певні проблеми з проходженням в парламент за умови підвищення прохідного бар'єра до 5%.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав експерт Київського інституту політичних досліджені і конфліктології Антон Фінько.

Водночас він нагадав, що закон про вибори народних депутатів ще не ухвалено.

"Комуністи не зацікавлені в підвищенні прохідного бар'єра на парламентських виборах. Однак ще більш не зацікавлена в такому рішенні партія Литвина", - підкреслив Антон Фінько.

В той же час, експерт зазначив, що Компартія має усі шанси для зростання своєї популярності та проходження до наступного парламенту.

"І те, що сьогодні рівень популярності Компартії перебуває на рівні 3% зовсім не означає, що в момент голосування він не збільшиться", - зазначив експерт.

"Для частини синьо-білих виборців, які не захочуть підтримувати Партію регіонів потрібно буде в останню мить шукати партію, яка їм буде до до душі і в цей момент у них може не залишитися іншого вибору як проголосувати за Компартію дещо збільшивши її рейтинг", - резюмував Антон Фінько.

Нагадаємо, що на сайті МІнюсту оприлюднено законопроект про вибори народних депутатів. Документом, зокрема передбачено підвищення прохідного бар'єру до 5% та заборона для блоків брати участь у виборчій кампанії. Крім того, президентським законопроектом пропонується надати пріоритетне право при формуванні виборчкомів для партій, які мають представництво у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Виборчий закон Януковича "доб'є" Литвина?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі