субота, 18 травня 2013 12:32

"Ви розумієте, що мене Президент послав" — Акімова приїхала розбиратися з "привітом" від Януковича
8

Фото: Фото: Анна Бова

17 травня перший заступник голови АП Ірина Акімова відвідала Вінницьку область. У квітні, будучи з робочою поїздкою у Вінниці, Президент Янукович розкритикував медичну реформу і передав привіт Богатирьовій та Акімовій.

Тепер заступниця Глави АПУ приїхала подивитися, чи насправді все так погано. Під час поїздки відвідала амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Северинівка Жмеринського району та в с. Селище Тиврівського району, та Центр первинної медичної допомоги №6 м. Вінниці.

Приїзд Ірини Акімової у Северинівку був запланований на 12 годину. Але делегація затрималася.

Амбулаторія у селі Северинівка знаходиться на центральній вулиці. Весь персонал - 12 людей. Є аптека, лабораторія, стаціонар на 4 ліжка.

"Це раніше був Будинок побуту, - розповідає працівниця аптеки, 52-річна Ірина Мартинюк. - Тут баня була, капці ремонтували. Таким його зробили два роки тому. А той сірий будинок поруч, то була амбулаторія, там і лікарка покійна жила".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акімова розповіла, за що Янукович розкритикував уряд

"Мені з пів години іти сюди з дому, але я щодня приходжу сюди, - каже Ксенія Новік, 71 рік. - От як сонце припече, що вже на городі нічого не роблю, іду, щоб тиск поміряли. У мене є апарат, але я не годна на ньому щось робити. Живу самотньо, нема кому помогти, а тут всі такі привітні, є кому слово сказати".

Голова Вінницької ОДА Іван Мовчан прибуває із запізненням, о 12.25. Одягнутий у темний костюм, ховається в холодок. Помічник тримає букет кремових троянд. Хвилин за 10 кажуть, що їде Акімова. Всі дивляться на дорогу, але там їде білий вантажний бус, а далі саморобний трактор-мотоцикл, навантажений мішками. Водій чомусь іде однією ногою по землі. Тільки потім з'являється авто із кортежу заступниці. Вона прибуває "Фольксвагеном".

"Ви розумієте, що мене Президент послав подивитися як тут у вас все відбувається, - каже 53 -річна Ірина Акімова. - Хочу поговорити і з лікарями, і з пацієнтами. Буду розбиратися на місці, як працює медична реформа".

Головний лікар проводить чиновницю кабінетами. Та все роздивляється, розпитує. У маніпуляційному кабінеті після крапельниць лежать дві жінки.

"У нас лікар дуже добрий, не забирайте його від нас", - каже 67-річна Світлана Лозінська.

Чиновники, почувши таке прохання, гучно сміються. А Світлана Миколаївна почала плакати.

Зараз ви читаєте новину «"Ви розумієте, що мене Президент послав" — Акімова приїхала розбиратися з "привітом" від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі