четвер, 21 липня 2022 05:40

Верещук: Отримання російського паспорта - злочин

Верещук: Отримання російського паспорта - злочин
Мешканці Мелітополя вишиковуються в чергу, щоб подати заяву на отримання російського громадянства 14 липня 2022 року. Фото: eastnews.ua

Отримання громадянином України - незалежно від мотивів - паспорта держави-агресора має розглядатись як злочин.

"Не має бути жодних ілюзій: паспорти та "референдуми" - це російська зброя, більш небезпечна, ніж ракети. Це злочин проти нашої держави! Щодо отримання паспортів юристи кажуть, що можуть бути певні дуже невеликі винятки. Наприклад, отримання паспорта, щоб переїхати на підконтрольну Україні територію", - повідомила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в Телеграмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці перевіряють жителів Донеччини, які не хочуть виїжджати

Віцепрем'єр висловила переконання, що для реальної протидії окупації слід зайняти чіткішу та суворішу позицію щодо отримання паспортів від загарбників та голосування на їхніх "референдумах".

Країна-агресорка Російська Федерація, найімовірніше, спробує незаконно приєднати захоплені території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей України вже на початку осені.

У вересні окупанти роздаватимуть паспорти Росії та відправлятимуть місцевих мешканців на фронт.

Президент Росії Володимир Путін 11 липня підписав закон про спрощення отримання російського громадянства для всіх громадян України.

Новий закон передбачає, що громадяни України, жителі ОРДЛО та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні, можуть звернутися із заявами про прийняття до громадянства Росії у спрощеному порядку.

Зараз ви читаєте новину «Верещук: Отримання російського паспорта - злочин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі