середа, 20 липня 2022 14:49

Правоохоронці перевіряють жителів Донеччини, які не хочуть виїжджати

Правоохоронці перевіряють жителів Донеччини, які не хочуть виїжджати
У Донецькій області правоохоронці перевіряють людей, які відмовляються виїжджати. Фото: ДСНС

У Донецькій області правоохоронці перевіряють людей, які відмовляються виїжджати з регіону через лояльне ставлення до окупантів.

Евакуацію в області продовжують. Про це повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону.

"300–350 осіб на добу евакуюються, це з 340 тисяч. Цифра особливо не змінюється. Тут є ще фактори. Можливо, серед тих, хто не хоче виїжджати, хтось лояльно ставиться до ворога, але цим, повірте, ми також займаємось і займаються правоохоронні органи. І мотиви деяких із них нам також відомі", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не інформуйте ворога: українцям нагадали, про що не можна писати в мережі

Кириленко наголосив, що евакуацію в області продовжують. Для порятунку людей застосовуватимуть ще жорсткіші й наполегливі заходи.

"Я наводжу приклади для тих, хто не хоче виїжджати. Ось людина лягає відпочивати у приватному будинку, а на ранок або вночі вже цього будинку немає. І під загрозою не просто здоров'я, а й життя. А життя і здоров'я – це найцінніше", – підкреслив він.

Планується, що в осінньо-зимовий період в області має залишитися якнайменше людей.

Напередодні опалювального сезону українці виїжджатимуть з окупованих населених пунктів і міст на лінії фронту у безпечніші регіони.

Повʼязано це з пошкодженням комунікацій, розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі національного марафону.

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці перевіряють жителів Донеччини, які не хочуть виїжджати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі