понеділок, 18 липня 2022 18:38

Венедіктова відповіла Зеленському

Венедіктова відповіла Зеленському
Ірину Венедіктову подавав на посаду генерального прокурора президент Володимир Зеленський два роки тому. Після призначення, березень 2020-го. Фото: president.gov.ua

Ірина Венедіктова, яку вчора президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генерального прокурора, оприлюднила перший коментар.

Заяву опублікувала у Facebook.

"Я не можу і не збираюсь сперечатись із думкою чи рішенням президента – президент у своєму праві приймати рішення, в тому числі обговорюване зараз. Процедура звільнення генпрокурора всім добре відома, іншої нема, інша не передбачена законом. Всім добра", – написала.

Якщо відповідну постанову зареєструють у Верховній Раді Венедіктова "ні на секунду не задумається і прибуде на звіт до народних обранців".

Також заявила, що їй "є чим пишатися на займаній посаді".

"Я продемонструвала гарні результати роботи, мені вдалося об'єднати юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України", – заявила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленський призначив Татарова ще на дві посади" – мережі про кадрові рішення президента

"Я була призначена на цю посаду вже будучи відповідальною і морально зрілою людиною, а за останні два роки всерйоз подорослішала. Не можу уявити, що подібні питання можуть вирішуватися кулуарно, без висловлення взаємної поваги, не по-діловому, так би мовити. Іншими словами, як тільки завершиться стадія "врегулювання" ситуації, що склалася, в адекватному і зрозумілому для всіх сторін ключі, я дам вичерпний коментар", – написала.

Президент Володимир Зеленський відсторонив Ірину Венедіктову з посади генерального прокурора 17 липня. Також усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ.

Зеленський пояснив, що зробив це через масив злочинів проти основ національної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова відповіла Зеленському». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі