понеділок, 18 липня 2022 17:40

"Зеленський призначив Татарова ще на дві посади" – мережі про кадрові рішення президента
10

Президента Володимира Зеленського розкритикували у мережі за кадрові рішення.
Фото: Офіс президента

Минулої неділі президент Володимир Зеленський видав низку указів.

Усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови Служби безпеки України. Підставою вказав статтю 47 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України. У статті йдеться про невиконання (неналежне виконання) службових обов'язків, що спричинило людські жертви або інші тяжкі наслідки або створило загрозу наступу таких наслідків.

Відсторонив Ірину Венедіктову за посади генерального прокурора.

Виконання обов'язків генпрокурора Зеленський поклав на Олексія Симоненка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про керівника САП

Симоненко відомий тим, що гуляв на дні народження заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, проти якого Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу щодо передачі хабаря.

Під час Революції гідності Татаров отримав звання "Заслужений юрист України" від колишнього президента Віктора Януковича. На момент нагородження обіймав посаду заступника керівника Головного слідчого управління МВС.

Сьогодні президент призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови СБУ Василя Малюка. Він – перший заступник.

Кадрові рішення Зеленського обговорюють користувачі Facebook. Gazeta.ua пропонує найцікавіші коментарі.

"Малюк – це аватар Татарова. На фото – Малюк під час святкування дня народження Татарова у вересні минулого року. Тобто, чергова людина Татарова отримала дуже важливу посаду. Зайве говорити про статки Малюка, який останні 20 років був кадровим співробітником СБУ. Звісно, це не завадило сбушнику та його родині cколотити непогані статки. Навпаки. Будинок на 230 квадратів, квартира в Києві, земля, Acura, Lexus, майже $200 тисяч у вигляді готівки. Класика", – пише Центр протидії корупції.

"Нагадаю свою стару статтю про роль Олексія Симоненка, який у нас тепер замість Венедіктової (а до того був замість неї у кожному випадку, коли тхнуло тухлятиною) у справі Татарова. Точніше її кончині", – коментує журналістка Тетяна Ніколаєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пояснив відсторонення Баканова і Венедіктової

"Першим заступником у Ірини Венедіктової був не Симоненко, а Роман Говда. Тому, якби йшлося лише про відсторонення Венедіктової із озвучених президентом причин, без інших... кхм... змінних, то в.о. автоматично став би Говда, та й по всьому. А тому призначення в.о. Симоненка є показовим – і майже демонстративним. Про татарівську лояльність Симоненка вже багато і цілком слушно написали відучора", – пише журналіст Данило Мокрик.

"Як і прогнозувалося, замість усунути Татарова, Зеленський призначив його ще на дві посади – генпрокурор (в.о. призначено Симоненка, друга Татарова) і голова СБУ (в.о. буде Малюк, колега Татарова ще по МВС часів Захарченка)", – коментує народний депутат Ярослав Юрчишин.

"Вітаю Татарова з фактичним призначенням на посаду генпрокурора його аватара Симоненка. Останній відмазав Татарова від тюрми за корупційний злочин, розслідуваний переможцем конкурсу на керівника САП (Клименком)", – активіст Віталій Шабунін.

"А я вітаю і підтримую президента Володимира Зеленського з повною передачею правосуддя в руки Єрмака-Татарова. Останній раз така монополія була у Януковича (при Порошенку все дробилось з Аваковим). І тоді було зрозуміло хто винен, і кого гнати копняками. Тож і тепер знімається постмодерністський туман напівтонів. Тепер всьо панятна", – співзасновник видання "Наші гроші", журналіст Юрій Ніколов.

"Замість очищення правоохоронних органів від людей епохи Януковича, ми маємо навпаки", – політичний експерт Андрій Смолій.

Торік у грудні Шевченківський районний суд міста Києва зобов'язав Офіс генерального прокурора закрити справу проти Олега Татарова.

Позаторік заступнику керівника ОП повідомили про підозру у співучасті у передаванні хабаря в інтересах голови Укрбуду Максима Микитася. Останнього обвинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії.

За версією слідства, хабар призначався, щоб зменшити суму збитків держави у справі з 81 млн до 7 млн грн.

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало перевірку Олексія Симоненка, який передав справу щодо Татарова від НАБУ до СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський призначив Татарова ще на дві посади" – мережі про кадрові рішення президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі