пʼятниця, 01 липня 2022 19:50

Зеленського запитали про керівника САП

Зеленського запитали про керівника САП
Всі реформи будуть зроблені, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президента України Володимира Зеленського запитали, чому досі не призначили керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"У чому проблема, що так багато місяців це питання не можна зрушити з місця? Чи є політична воля, щоб це питання було швидко вирішене?", – запитав журналіст Зеленського на брифінгу з прем'єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре.

"Що стосується керівника САП, не президент вирішує, а комісія – хто переможець, а потім призначає генеральний прокурор, точно не президент. Зі свого боку у мене, чесно скажу, були інші пріорітети – починаючи з 24-го числа. І війна – це найголовніший пріорітет. Це не говорить про те, що життя закінчується. Паралельно ми повинні це робити", – заявив Зеленський.

"Весь світ розуміє, що головна реформа, яка зараз відбувається в Європі, її робить саме Україна. Саме ми робимо все, щоб Євросоюз і НАТО були об'єднаними. І вони об'єдналися так, як ніхто ніколи не об'єднувався. Це головна реформа, яку зробила Україна – народ і влада. На жаль, дуже висока ціна цієї реформи", – додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Корупції стало менше. Але за три місяці чиновники знову розслабилися" - Юрій Ніколов

"Що стосується НАБУ, конкурс повинен бути оголошений. Повинний бути повний склад комісії. Впевнений, що у найближчі дні або тижні це буде зроблено", – також заявив Зеленський.

Президент заявив, що всі реформи на шляху до Європейського Союзу "будуть зроблені, проголосовані".

"Але все буде зроблено в порядку пріорітетів для нашої держави", – сказав Зеленський.

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року.

Серед вимог ЄС – призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Конкурс з обрання керівника САП розпочався торік у січні. Попередній керівник САП Назар Холодницький завершив роботу на посаді в серпні 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Зеленського запитали про керівника САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі