четвер, 08 грудня 2022 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія підготувала новий санкційний удар по РФ – ЗМІ

Велика Британія підготувала новий санкційний удар по РФ – ЗМІ
Нові санкції будуть націлені на людей, пов'язаних із корупцією та порушеннями прав людини. Фото: pixabay.com

Велика Британія оголосить про новий пакет санкцій проти Російської Федерації уже цієї п'ятниці.

Обмеження стосуватимуться російських фізичних та юридичних осіб, пише Bloomberg з посиланням на власні джерела. Вони будуть спрямовані на перешкоджання ухилення від уже існуючих санкцій.

"Нові санкції зокрема будуть націлені на людей, пов'язаних із корупцією та порушеннями прав людини", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові санкції проти Росії: назвали ймовірну дату затвердження

Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії 7 грудня. Тоді ж президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла подробиці обмежень, які увійшли в новий пакет.

До санкційного списку пропонують додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики. Єврокомісія також пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення.

Україна запровадила антиросійські санкції проти понад 3240 осіб і більш як 1600 компаній. В той час як санкції ЄС торкнулися 1103 компаній і 308 осіб, санкції США – 1036 компаній і 789 осіб, санкції Великої Британії – 1372 осіб і 107 компаній.

До антиросійських українських санкцій потрапили низка осіб, стосовно яких ЄС, США та інші країни достатніх підстав задля застосування санкцій так і не встановили.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія підготувала новий санкційний удар по РФ – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі