четвер, 08 грудня 2022 14:21

Нові санкції проти Росії: назвали ймовірну дату затвердження

Нові санкції проти Росії: назвали ймовірну дату затвердження
У ЄС введуть нові санкції проти Росії. ФОТО: pexels.com

Новий пакет санкцій проти Росії ймовірно буде ухвалений 9 грудня. До пакету включені низка пропозицій, які внесла Польща за підтримки Естонії, Литви та Латвії.

Ми суттєво розширюємо список щодо так званих товарів подвійного призначення, заявив на конференції у Брюсселі постійний представник Польщі при ЄС Анджей Садось.

"Ми розширюємо список осіб, які працюють на російську військову машину. Ми запроваджуємо заборону на інвестиції у гірничодобувну промисловість Росії. Ми додаємо до списків санкцій майже 200 осіб і організацій, у тому числі причетних до огидної практики викрадення та перевезення українських дітей, причетних до викрадень українського зерна", - заявив Анджей Садось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти компаній, які допомагають російським військовим

Він наголосив, що кожен наступний пакет санкцій адаптується до ситуації, яка складається. Адже росіяни намагаються обійти обмеження та підлаштуватися під них.

"Ми перешкоджаємо цьому, додаючи до санкційних списків товари цивільного сектору, які потенційно можуть бути використані у воєнних діях Росії", – пояснив Садось.

Дев'ятий пакет санкцій ЄС міститиме додаткові положення про заборону експорту продукції авіаційної промисловості до Росії. Зокрема, йдеться про двигуни безпілотників.

Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти Росії 7 грудня. Тоді ж президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн розповіла подробиці обмежень, які увійшли в новий пакет.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції проти Росії: назвали ймовірну дату затвердження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі