середа, 06 грудня 2023 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги Києву

Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги Києву
Україна отримає новий пакет допомоги від Великої Британії. Фото: pixabay.com

Лондон оголосив про новий пакет гуманітарної допомоги Україні.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив про зимовий пакет у розмірі майже £37 млн, повідомляє урядовий портал країни.

"Глава МЗС 6 грудня вирушить до США, щоб підтвердити непохитну підтримку України у боротьбі проти російської агресії. Напередодні свого візиту Кемерон оголосив про новий зимовий пакет гуманітарної допомоги у розмірі 29 млн фунтів для нашої держави. Ще 7,75 млн фунтів виділять на гуманітарну діяльність, яка буде зосереджена на потребах найбільш уразливих верств населення України. Це зокрема жінки, дівчата, літні люди та люди з обмеженими можливостями", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дав невтішний прогноз щодо допомоги США Україні

Велика Британія є одним із головних союзників України з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів. Виділені кошти є частиною загальної суми гуманітарної допомоги Лондона Києву в розмірі £127 млн на 2023-2024 роки.

Українські військові вже отримали від британців танки Challenger 2, далекобійні ракети Storm Shadow, реактивні системи залпового вогню М270, мільярди фунтів фінансової допомоги та багато іншого.

Лідер більшості у Сенаті США Чак Шумер призначив перше процедурне голосування щодо додаткового пакету допомоги на $106 млрд, запропонованого президентом Джо Байденом для України, Ізраїлю, країн Індо-Тихоокеанського регіону та для гуманітарних цілей в Газі. Голосування має відбутися цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія оголосила про новий пакет допомоги Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі