середа, 10 квітня 2024 16:58

Велика Британія та Україна підписали угоду про співпрацю

Велика Британія та Україна підписали угоду про співпрацю
Держави підписали рамкову угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Фото: pixabay.com

На військово-промисловій конференції в Києві Велика Британія та Україна підписали рамкову угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях.

У конференції взяли участь близько 30 британських оборонних компаній, повідомляє уряд Великої Британії.

"Ця угода є черговим свідченням непохитної підтримки Великою Британією оборонних зусиль України та її довгострокового відновлення і допоможе зробити військові операції України більш ефективними. Вона покликана дати можливість обом країнам працювати разом над подоланням безпекових викликів, зміцненням оборонної промисловості та реалізацією спільних проєктів протягом наступних місяців", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала з Великою Британією безпекову угоду

Завдяки співпраці можуть бути реалізовані десятки проєктів між найбільшими оборонними компаніями Великої Британії, Збройними силами України та українськими компаніями - від створення стратегічних військових ремонтних підприємств до відбудови цивільної інфраструктури та впровадження технологій для захисту від кібератак.

Британська оборонна компанія BAE Systems під час конференції погодила контракт з Міністерством оборони Великої Британії на технічне обслуговування та ремонт легких гармат L119.

Ці гармати будуть обслуговувати в Україні й вони швидше повертатимуться на фронт.

12 січня Україна уклала з Великою Британією угоду у сфері безпеки.

Її підписав президент Володимир Зеленський з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Ця угода формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати Україні у сфері безпеки, включно з обміном розвідданими, кібербезпекою, військовою та медичною підготовкою, а також оборонно-промисловим співробітництвом.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія та Україна підписали угоду про співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі